Waterpokken

Zwarte Pietenfeest en Smikkelbaard

Toen we vorig jaar met Smikkelbaard een overleg hadden op 3 oktober in Cafe Schommelen wisten we ook niet dat Zwarte Piet zoveel gedoe zou opleveren een jaartje later. Het begon als een aktie om nog iets leuks te doen voor einde van het jaar.

Richard (Foster) was meteen voor alleen zat te denken aan een Kerstplaat. Nu ben ik persoonlijk geen liefhebber van kerstplaten dus vandaar dat ik was voor een Sinterklaas plaat. Er ging een mail uit naar een aantal mensen om een nieuwe sint-hit te maken.

Binnen een paar weken waren er genoeg inzendingen om een release te maken de plaat “Sinterbaard en Smikkelpiet” was een feit. Een belachelijk mooie hoes door Viktor Hachmang zorgde voor een geslaagde aktie. De release kwam op de 3fm Luisterpaal en Hondenvoer was te gast bij de lokale radio om het nummer live te laten horen.

Nu zijn we een jaar verder en we hadden al een plan om video te maken. Alleen was het allemaal beetje gedoe en lastig om tijd te vinden. Ineens kwam daar Waterpokken om de hoek die een speciale Zwarte Pieten editie aan het opzetten waren.

Waterpokken

Perfect om een video te maken en een live video is dan natuurlijk altijd heel tof. Zeker nu er geruchten gaan dat de lokale politic wil proberen om volgend jaar de officiele sint naar Leiden te halen 🙂