Winkelend naar nieuwe oplossing

Al jaren kom ik bij Peter van Wearhouse leiden over de vloer. Soms voor een broek, een paar schoenen of gewoon even bijkletsen. Al vaker kwam na het tijdje de vraag waar toch die webshop van hem bleef.

ja ja die komt eraan. Druk, geen tijd voor al dat moeilijke gedoe.

Op zich is het ook niet raar want Peter wil de klant zien. Kijken hoe de klant reageert op zijn advies en daar op verder gaat. Iemand die je naast een paar schoenen ook een broek en een paar sokken kan verkopen. Dan is het internet inderdaad een rare business. Compleet onbekenden die achter met een tablet op schoot door het aanbod gaan en zelf hun keuze maken. Klanten waar je niet op af kan lopen, naar hun huidige paar schoenen kijken en ze in de richting sturen die jij denkt dat klopt.

Maar toen was daar ineens toch een webshop na jaren afhouden was hij aan de praat geraakt en de stoute schoenen aangetrokken. Een account bij SEOshop aangemaakt “….en maar eens even kijken wat er gaat gebeuren“. Al snel waren daar ineens bestellingen. Mensen die zonder advies hun keuze hadden gemaakt en afgerekend. Compleet onbekende die geen idee hadden wie hij was.

Door zelf betrokken te blijven bij het opzetten van de shop was hij toch meer in het idee gaan geloven dat het eigenlijk helemaal niet zo verkeerd was. Geen winkelpand nodig of extra personeel. Nee gewoon alles digitaal even kijken of er wat besteld is, doos inpakken en op de post ermee.

Eigenlijk toevallig liep ik bij hem naar binnen. Op zoek naar een paar nieuwe schoenen en ook om eens te vragen hoe het nou zo gekomen was. Het was een lang gesprek over schoenen, werk, winkelen, Leiden, muziek, binnenstad en ook wat er nou met die webshop moest gebeuren.

Het idee was dat ik eens kritisch naar de site zou kijken en advies zou geven. Het resultaat was een gesprek over aanpassingen en wat we in de toekomst voor elkaar konden betekenen.

Ondertussen aan de slag met de site geweest, eerste wijzigingen door gevoerd en nu eens zien wat daar het resultaat van is. Veel was even met de fijne kam door de site, dingen gelijktrekken, finetunen en wat scherpe randjes eraf halen.

Neem vooral even kijkje nadat de basis is klaargezet.

wearhouse-fase0