No Future Kids live in Gebr de Nobel / door Coen Bastiaanssen

Van NIX18 krijg je kriebels

Dan ben je  een jonge band en zing je punk/indie nummers over drinken/blowen en ruige feestjes. Alleen speel je in Gebr de Nobel en moet je bij binnenkomst wel een NIX18 bandje om. Is het toch ineens gedaan met je stoere imago.

Het was een optreden van de zanger Maurijn tijdens een Unplugged avond in de Vrijplaats in Leiden. Daar speelde hij akoestisch zijn nummers en vertelde tussen neus en lippen door dat hij ook een bandje had. Na afloop liep ik op hem af om hem te vragen wat de naam was van zijn band. De band was No Future Kids en eigenlijk was het die avond al duidelijk dat ze zouden spelen op een van onze AA Nights.

Dit was eigenlijk snel geregeld (even via fb chat een bandoverleg en klaar). Voor de avond was er een het idee voor een “kids” thema. Dus naast hun kwamen erbij New Age Kids, Those Foreign Kids en ook de Geertruida Kids. Poster in de maak en ondertussen bleek dat de band ook onderdeel was van coaching project Bandtalent. Begin april speelde ze daardoor al op podium van de Gebr de Nobel met andere jonge acts.

Hierdoor was al duidelijk dat ze zich eigenlijk wel prettig voelen op het podium. Met moeite waren ze eraf te krijgen en hun publiek houdt wel van een feestje. Eigenlijk alleen maar pluspunten voor de band. Richting de AA Nights was er toch wel wat spanning en op de dag zelf was het toch even anders. Ineens waren ze wel de jonge honden van de avond. De andere acts hadden ondertussen ook al van ze gehoord en hadden er zin in om met deze “schattige” boys te spelen.

De stagemanager had een drukke avond hij voelde zich verantwoordelijk om ervoor te zorgen dat de boys geen druppel zouden drinken, geen fans die zomaar op het podium klommen en ook nog de andere mafkezen van de avond onder controle houden.

Na overleg met de geluidsman gekeken of we geluid konden opnemen van de tafel. Dat zou namelijk wel eens handig kunnen zijn. Een registratie van de avond en wie weet nog wel een leuke opname. De boys overtuigde het publiek, lieten fans springen en klaar voor de volgende stap. Na afloop de opnames geluisterd en ja die waren prima dus direct besloten om er iets mee te doen.

Weer terug naar de fb-chat waar in eindeloze stortvloed aan vragen, slechte grappen en onzinnigheid besloten om er een officiële release van te maken. Een live-release op Smikkelbaard met natuurlijk ook een releaseshow in de SUB071.

Vandaag gaat de release live en zaterdag is het feestje. Met als “support” de andere jonge helden van Nederland. Uit het hoge Noorden komen de The Homesick namelijk langs. Nog snel even wat NIX18 bandjes bestellen 🙂