Unplugged - Mixtape

Unplugged Mixtape

Unplugged begint een steeds groter project te worden de avonden lopen goed, nieuwe talenten hebben zich laten zien en de extra avond in Scheltema krijgt een vervolg. Vandaar dat het tijd is om te zien of we nog iets kunnen leuks kunnen doen met het project.

Per 1 november zijn we begonnen met de inzendingen voor de eerste Unplugged Mixtape. Een release met daarop nummers van artiesten die in de afgelopen maanden op het podium hebben gestaan. Hiervoor is Unplugged gekoppeld aan mijn andere project Smikkelbaard als de partij die de release verzorgt.

Voor mij een mooie manier om bieden project onder de aandacht te brengen. Dat is toch het streven van de komende maanden de verschillende projecten veel meer met elkaar verbieden en daardoor te versterken. Naast de project versterken is een ander doel om van Unplugged meer bekendheid te geven in de stad en het merk beter neerzetten. Dat is namelijk iets waar nog winst te behalen valt. De projecten die ik doe werken prima maar mogen best wat meer aandacht krijgen. Belangrijk is dat het idee achter het project duidelijker moet worden.

Unplugged - Mixtape

Het doel van Unplugged is vooral het bieden van de springplank en zorgen dat artiesten een duw in de goeie richting krijgen. In eerste instantie was dat alleen de eerste stap maar nu is daar dus ook de vervolgstap. De volgende stap is vanuit de kroeg verder op een podium waarbij een luisterpubliek echt komt luisteren. Hierbij betalen de bezoekers een entree dus er moet ook echt serieus werk van gemaakt worden.

Nu komt daar dus een opname bij die ook wordt uitgebracht. Uitgebracht ter promotie samen met gelijkwaardige collega’s. Via een label die al een eigen netwerk heeft en een imago heeft om beginnende artiesten een kans te geven. Kortom ook voor Smikkelbaard een manier om zich duidelijker zichtbaar te maken.

De inschrijving voor de mixtape loopt en mocht het een succes zijn bestaat de kans dat er meerdere mixtape zullen komen in de toekomst.