Unplugged in de Buurt

Op de plek waar tot voor kort nog de SUB071 te vinden was is op dit moment een tijdelijk project. Onder de naam “De Buurt” is er een soort van container dorp ontstaan. Een plek met containerwinkeltjes, stadsstrand, evenementen veld, foodcourt en een heel leuk theater. Een theater waar we met ons project unplugged deze zomer aan de slag gaan.

De avonden van Unplugged lopen erg goed in de Vrijplaats en we krijgen elke keer het commentaar dat we vaker moeten organiseren. De zomerstop is altijd lastig punt omdat we dan echt even niks doen. Dit jaar dus geen zomerstop maar gewoon 2 mooie edities in de Buurt. De eerste editie was meteen al een succes met een programma met vooral toppers van het afgelopen seizoen. Het publiek had een aantal bekende koppen maar vooral veel nieuwe gezichten.
Swing Lo tijdens Unplugged in de Buurt

In samenwerking met Eelco van de Vrijplaats de techniek geregeld en gezorgd dat we van start konden. Het was natuurlijk even de vraag of we de stilte tijdens de optredens ook hier konden overbrengen. De combi van korte optreden en dan mini pauze schijnt goed te werken. De stilte is er tijdens de optredens zeker in eerste gedeelte van de avond.

In de Vrijplaats is het zo dat de artiesten optreden en als tegenprestatie van ons een consumptie krijgen. In de Buurt leek dat even anders te zijn maar toen duidelijk werd dat theater vol zat met tevreden mensen was het geen probleem om ons te voorzien van consumpties voor de artiesten. Kortom een zeer geslaagde eerste versie en in Augustus komt er nog een 2de versie.

Foto’s en meer info via onze Unplugged Facebook