TRAMP is bedoel om kijkje te geven in andere mensen die met passie bezig zijn. De focus is muziek maar de manier waarop verschilt. Soms een muzikant en soms juist meer organisastorisch. Kortom waar komt de passie vandaan om zoveel tijd in een project.

Het gesprek is informeel en uit het hoofd dus geen vragenlijst en vooraf afgesproken ontwerp. Het idee is vooral zien waar het gesprek heen gaat. Natuurlijk wel op de hoogte van de activiteiten van de persoon. Het gesprek heeft als insteek dat er geen edit is achteraf. Het is zoals het is.

Om het zo makkelijk mogelijk te maken zijn de afleveringen van TRAMP ook via streamingdiensten terug te luisteren. Volg, like en luister via jouw favoriete app.

Tramp logo
Thijs Kelder - Tramp Podcast

S05E06 | THIJS KELDER

Thijs is tegenwoordig Rotterdam maar heeft nog wel liefde voor Leiden. We gaan al wat jaartjes terug en moet een feestje zijn geweest. Door de jaren heen flink wat samengewerkt van Tegendraads tot andere mooie dingen. Ondertussen heeft hij gewoon een vak geleerd namelijk glazenier in opleiding. Hij combineert het digitale met glas en lood hij is regelmatig de brave huisvader maar soms moet hij nog even de donkere nacht in en zijn oren voorzien van harde beats.

S05E05 | MICHIEL THOMPSON

Michiel lijkt toch meer Future in zich te hebben dan toen ik heb voor het eerst tegenkwam. Eerste ontmoeting was namelijk als no future kid die geen bier mocht drinken. Nu is hij frontman van Kieff, solo artiest, mede labelbaas en verhuisd naar de grote stad, Leiden. Met de band is hij terug van een 30plus tour door Engeland wat hem eigenlijk wel beviel. Hij kan niet wachten om weer de tourbus in te stappen. Verder hebben we het over de andere toekomstplannen en waar hij zich nu weer doorheen gaat bluffen.

S05E04 | KOEN TER HEEGDE

Koen verhuisde al door Nederland van Groningen, Utrecht, Amsterdam en heeft nu zijn plek in Rotterdam gevonden. Daarnaast ook zeker de laatste jaren veel in europa te vinden (en daarbuiten). Wordt graag uitgedaagd op creatief gebied om mee te denken en bands verder te helpen. Dat kan zijn door een release via Subroutine maar ook een tour door voormalig Joegoslavië of andere plekken die niet in alle tourschema’s terugkomen. Hij gelooft erg in de kracht van netwerken tussen mensen die met liefde en passie bezig zijn met muziek.

S05E03 | MAAIKE VAN DER VOORT

Maaike liet paar jaar geleden ook Noordwijk achter zich om te verhuizen naar de grotere dorp verderop Leiden. Daar vond ze haar plek maar toch lonkt Rotterdam en ook Ghent. Voorlopig solo op het podium maar soms mist ze wel de wall of sound achter zich. Voorlopig eerst maar weer eens genieten van live muziek in de kleine maar soms ook de grote zaal of festival.

S05E02 | LOUISE DE LUNE

De muziek van Louise is om naar te luisteren en genieten. Het is meer fluisteren dan zingen en gaat om kleinschalig dan grote uithalen. Kortom je moet er voor gaan zitten en bij wegdromen

Daarnaast is ze op zoek naar een plek om thuis te noemen. Waar dat is daar is ze nog mee bezig. Voor nu is dat Leiden en daar heeft ze de afgelopen jaren mooie groep mensen ontmoet.

S05E01 | LUUK BOS

Luuk gaat ondertussen al tijdje mee in het Leidse. Vanachter de djtafel in LVC begonnen en als LifeCycle dubstep in Nederland naar hoger plan getrokken. Niet vies van een (anti-)kraakpandje en alleen de echte kenners weten wat biggie bounce is natuurlijk. Tegenwoordig met Uri bezig onder de naam Elodin waarmee hij de stadions gaat vullen!