Tijgers en een beetje Cult

Afgelopen vrijdag was een avondje waarbij je van te voren niet helemaal weet wat er zal gebeuren. De show kwam via vriendjes van Geertruida uit Haarlem. Dit keer niet een buitenlandse act op tour en op zoek naar een show maar gewoon 2 Hollandse acts.

Het ging om TIJGERSALTO en THE BLACK CULT. Beide een duidelijke Geertruida link vanwege releases of komende releases. Van te voren had ik wel geluisterd en klonk prima maar was niet helemaal wat me te wachten stond.

Het ging al goed toen een vrolijk groepje artiesten binnenkwam die er zin in hadden. Als snel werd besloten om zoveel mogelijk de setup van de SUB071 zelf te gebruiken zodat er weinig ombouw was. Even snel de vocals kijken en binnen 30min waren we klaar met de soundchecks. Tijd voor hapje eten en drankje.

Langzaam kwamen bekenden van de band of van de SUB071 binnen lopen inclusief mijn bijna vaste buurman Jacco. Kortom een gezellig avondje. De Groningers van The Black Cult bleken nog een familieband te hebben met lokale heroes Hard voor Weinig wat maar weer laat zien dat Groningen / Leiden eigenlijk zustersteden zouden moeten zijn.

De eerste op podium waren TIJGERSALTO uit Amsterdam. Ze hebben een paar tapes uitgebracht en op youtube kan je wat van hun nummers vinden. Deze hebben geen titels maar zijn voorzien van nummers. Beetje zoals de boys van Malkovich ook deden. De band weet het publiek aardig op het verkeerde band te zetten. Je eerste indruk bij het zien van hun opzet is een standaard indie pop band met drums, bass, vocals en keyboard. Dat plaatje klopt tot ze los gaan. De zanger zijn mond op doet en gaat schreeuwen/zingen πŸ™‚

Ben benieuwd hoe ze het volgende week doen in de OT301 met de boys van WOLVON

TIJGER SALTO at Sub071 Leiden from Tijger Salto on Vimeo.