Tapes from the Smikkel

Smikkelbaard blijft een mooie speeltuin voor proberen en testen van plannen. Een idee uitwerken en het effect meetbaar maken. Het project loopt nu al bijna 2 jaar maar sinds dit jaar heb ik alles in een nieuwe jasje gegoten. Het idee is simpel vraag mensen om onder het mon van een digitale mixtape een lijstje met muziek te maken.

Door deze personen persoonlijk te vragen en ze zelf de vrijheid te geven om iets te doen maak je er een leuke samenwerking van. Verder vormt het een bonte verzameling van meningen en smaken die als geheel per aanvulling leuker wordt. Een mixtape geeft een kleine inkijk in de (muziek)smaak van een persoon. Muziek is uiteindelijk iets persoonlijks en toont karakter. Verder kan het ook een geweldig “tool” zijn om een link of promotie te maken.

Het is de combi tussen de mixtape en het verhaal erbij die het compleet maken. Door te kiezen voor een mixtape van max 60min wordt het toch een uitdaging. Het principe van “kill your darlings” komt al snel voorbij. Wie komt er wel en wie niet in het lijstje. Een soms lastige taak maar daarom juist goed. Verder komt er vaak de vraag of ik niet een thema wil geven zodat het “makkelijker” wordt. Waarbij mijn antwoord is als jij zelf er een thema aan wil geven prima dat maakt de inkijk in jouw smaak alleen maar leuker.

Binnenkort wordt het idee nog verder uitgebreid met een fysieke uiting waarover later meer. Voor nu geniet van Tales from the Smikkel.