Sweet Digital Release

Vorig jaar kwam ik in contact met de Rotterdamse band The Sweet Release of Death. Het was heel grappig omdat ik de zangeres nog herkende uit een vorige band. Vandaar dat ik ook erg verbaasd was toen ik de muziek hoorde. Niet langer mierzoete damespop nee het was doomy new/wave geworden.

Als snel heb ik ze geboekt voor een showt in de SUB071 waar ze al lieten zien wat leuke nummers te hebben. Verder bleek ook dat het een grappig trio was die gezamenlijk prima naar hun zin hadden en toffe muziek aan het maken waren.

De afgelopen werd er achter de schermen al gepraat over de nieuwe plaat. Ze waren ermee aan het rond shoppen bij een aantal labels en nadat het helaas niet was gelukt om de plaat via een van de “grote” indies te krijgen besloten ze een samenwerking aan te gaan met Katzwijm Records/Brewery.

Als Smikkelbaard was ik betrokken bij de release van de videoclip van het nummer “30 dances“. Als testcase leek het mij wel heel tof om te zien om ik het voor elkaar kon krijgen om de videoclip release te doen via Noisey/Vice. Dat was eigenlijk heel snel geregeld en was een toffe kickoff van de promo voor de plaat “Bulb”.

De plaat is nu uit en afgelopen week sprak ik ze over wat nu te doen. Uiteindelijk zijn er 300 vinyl platen die toch een weg moeten vinden naar de liefhebbers. Een show in de SUB071 was al geregeld dus daarmee kon ik ze niet verder helpen. Wat ik wil doen is zorgen dat niet alleen tijdens de shows van de band te krijgen is maar ook op andere manier.

Stap 1 was het digitale gedeelte even goed regelen dus via een standaard tussenpersoon (in dit geval Tunecore) gezorgd voor verspreiding via Itunes, Spotify en nog wat andere online diensten. Even de Last.fm en andere online diensten nalopen om te zorgen dat er in ieder geval een verhaal wordt verteld over de release en op die manier zorgen dat de indexering en online vindbaarheid van de band wordt vergroot.

Volgende stap zal zijn het verspreiden van de fysieke platen. Natuurlijk zal dat uiteindelijk vooral via de shows gebeuren dus een goed gevulde showlijst hoort daar zeker bij. Komende week zullen we om de tafel gaan zitten om eens te kijken wat de plannen zijn.

Kortom een update zal zeker volgen.