Supra Curriculum

Supra Curriculum is een project wat in eerste instantie bedoeld was als een tijdschrift. Het tijdschrift had als doel om 4 maal per jaar te verschijnen en bedoeld voor de internatiole studenten van Leiden.

Na een poging om dit van de grond te krijgen werd er ook het idee om te kijken naar een aanvullende website. De combinatie van een lastig te verkrijgen opstart kapitaal en drukke agenda van de betrokken groep zorgde voor wat vertraging.

Na het afwijzen door de universiteit van het plan werd er een rustperiode in gelast. Toch bleef het idee van Supra iets wat nog regelmatig terugkwam. Uiteindelijk werd besloten om het plan nogmaals te bekijken en te onderzoeken of het idee van een website in plaats van een magazine misschien een optie zou kunnen zijn.

Het uitwerken van dit idee zorgde voor een opleving van het plan en er werd besloten om het een serieus kans te geven. Er werden wat extra personen aangetrokken bij het team en met 4 personen werden de plannen uitgewerkt.

Als snel werd het plan ook op papier gezet en werd gekeken over er mogelijkheden waren om financiele steun te krijgen via de universiteit. Daarnaast werd ook gekeken wat het stappenplan zou moeten zijn voor het opzetten van de website.

Uiteindelijk werd in december 2011 de stap gezet met het online gaan van de website in de eerste versie en op die manier was ook officieel de start van Supra Curriculum een feit. De ideeen voor de website werden staat verder uitgewerkt.