Groenmiddag voor Plantengekkies en de Gardenless Gardener

Stekkies voor plantengekkies

Paar maanden terug sprak ik Linda die met haar project Gardenless Gardener laat zien hoe je zelf op een balkon helemaal los kan gaan met planten. Een tof project die best wat meer aandacht mag krijgen. Dus we raakte in gesprek en al snel hadden we grote plannen. Ze had alleen een probleem het organiseren van dingen was niet haar sterke kant.

Dus daar kon ik bij helpen. Eerst een plan maken wat we op deze middag gingen doen. Dat was al snel duidelijk het zou gaan om het ruilen van stekjes. Aangezien het winter is vooral de kamerplanten. Toen even rondvraag gedaan in de vriendenkring of daar animo voor zou zijn. Dit was er ook. Volgende stap was een locatie want op basis daarvan konden we verder kijken.

Dit bracht ons in contact met verschillende partijen in de stad. Mooie gesprekken waarbij heel duidelijk werd dat het zeker een succes kon worden. Vanwege de “pilot” gekozen voor een kleine locatie namelijk de Meet&Greet in de wijk Groenoord Zuid.

Vervolgens werd het team uitgebreid met Sophia, Eef en Renske. De stekjes werden gemaakt en de spanning steeg. Gisteren was het dan zover en in grote bakken kwamen de stekjes binnen. Uitgestald over 2 grote tafels was het een indrukwekkende collectie. Nog voor de opening liepen de eerste liefhebbers al binnen en werd er ook onderling al geruild.

De rest van de middag was het een komen en gaan van mensen. Een ruwe schatting zou zijn 80+ mensen die zijn binnen geweest, rond hebben gekeken en met een glimlach en een plantje weer zijn weg gegaan. Dat er veel plantjes zijn weg gegaan is heel duidelijk want 2 grote tafels vol met stekjes waren zo goed als leeg.

Een groot succes dus waar zeker een vervolg voor komt. Waar dat zal zijn gaan we binnenkort verder over nadenken. Ook wat er nog aanvullende kan worden gedaan op deze middag is iets voor komende tijd. Er zijn in ieder geval goeie contacten gemaakt en het netwerk van plantengekkies in Leiden is weer flink gegroeid.