Stekkies in de Hortus

Het project Gardenless Gardener blijft maar groeien. Wat natuurlijk niet zo gek is als je weet dat het vooral draait om stekkies. Stekkies willen groeien en als je ze goed verzorgd en liefde geeft gaan ze groeien tot hun potje te klein wordt. Het is nog geen tijd om te verpotten maar er is zeker al een bloem te zien.

Gisteren was Linda Nijhof, de Gardenless Gardener uitgenodigd bij Naturalis Afterdark. Het idee was een “plantswap” tijdens de avond met lezingen en de boekpresentatie van Menno Schilthuizen met zijn boek “Darwin comes to Town”. Het was nog even spannend of er nog andere stekkies werden meegenomen. Op zich was het doel vooral om te zorgen dat er minder mee terug gingen naar de flat van Gardenless Gardener.

Als snel bleek dat er wel degelijk mensen waren met stekjes en voor de show werden de eerste onderhandelingen al gedaan. Toen mensen er lucht van kregen dat er ook gratis wat te regelen was kwam ze dichterbij. We probeerde zoveel mogelijk mensen te overtuigen om iets mee te nemen. Van een klein vetplantje tot een tomatenplant voor buiten.

Zeker op het einde van de avonden ging een aantal met volle armen weer de Hortus uit. Allemaal met een dikke glimlach op hun gezicht. Dat is altijd goed want plantjes zijn bedoeld om mensen blij te maken 😉