Smikkelborger #01

Ja daar was die dan op maandag 23 maart. Het antwoord van Smikkelbaard op de befaamde Burger Records Tape. Burger had ter promotie van SXSW een mixtape samengesteld met hulp van Jacco Garner en wat mensen van Nederlandse consulaat in New York.

Een tape met artiesten uit Nederland die volgens hun het “garage-rock”-gevoel uitstraalde. Op de cover van de tape stond Michiel de Ruyter. Op zich allemaal prima maar na een topoverleg in een Leidse kroeg konden wij het niet voorbij laten gaan.

Dus snel werden er plannen gemaakt voor een hoes, bands en hoe we dit snel konden uitbrengen. Een rits van emails, facebook, twitter berichten later was er een flinke lijst met artiesten. Eerste plan was een release op 1 April maar toen de nummers binnen kwam en de hoes door Richard (Foster) was getekend konden we niet langer wachten.

Wat een prachtige mix van artiesten en die hoes… die hoes met Frank Rijkaard voor een brandende caravan. Op de achterkant hunnenbedden en een promotekst die exact het gevoel over de release verwoord.

Dus de datum werd 23 maart (einde van de SXSW in Austin) en op de maandag ochtend was hij daar.

SmikkelBorger #01

Luister naar de mix van garage, electro, lente en voetbal.