Sijthoff Sessions

Het is alweer 2 weken terug dat ik op een Sijthoff Session was op de Douzastraat. Het was ook de eerste keer dat ik in de Sijthoff was. Nu is dat niet heel gek aangezien dit nieuwe Biologisch Eetcafe pas sindskort open is.

Het is een aparte plek waar al vanaf het begin heel veel gebeurd. Je kan er biologisch eten voor een leuke prijs. Er is muziek, cultuur en vast nog veel meer waar ik nog niet van op de hoogte ben.

Ik was er in ieder geval voor de Sijthoff Sessions een muziekavond waarbij een aantal artiesten zich vooraf aanmelden. Op de avond zelf spelen ze achter elkaar een set en op de avond waar ik was waren er zelfs nog 2 aanvullende surprise acts die nog het “podium” op kwamen.

Het voelde eigenlijk meteen goed. Leuke sfeer veel gezellige mensen die tijdens het spelen aandacht hadden voor de muziek. Natuurlijk was er wel ruimte om even bij te kletsen maar doorvoor gingen de mensen naar een ruimte achterin de zaak.

Deze avond was ook een verkapte nieuwjaarsborrel en muzikaal was er gekozen om covers te spelen. Zelf ben ik niet een grote liefhebber hiervan maar zelfs dat ging voor deze avond prima. Ter info ben geen liefhebber van covers omdat ik veel liever zie dat muzikanten zelf aan de slag gaan met hun muziek en komen met hun eigen nummers. Ergens voelt het doen van een cover toch als een beetje vals spellen.
Begreep dat normaal gesproken de artiesten vooral wordt gevraagd om eigen nummers te doen maar dat dit een uitzondering was.

In ieder geval was het voor deze avond prima en met hapje van het huis en drankje was het een zeer geslaagd avondje. Ook een prettig kennismaking met de Sijthoff. De Sijthoff sessions zijn elke 2 weken op de donderdag dus ga ook zeker zelf keertje kijken.

Hoe kom je er ? Gewoon naar Karalis (die geweldige italiaan) en dan naar rechts kijken en je zit de ingang 🙂

link
https://www.facebook.com/BiologischEetcafeSijthoff