Scheltema

De afgelopen maanden een aantal avonden gedaan in het Scheltema aan de Marktsteeg. De locatie die zich nu al midden in het cultuurblok bevindt van de stad. Volgend jaar moet daar de Nobel bij komen en als je avondje weg wil moet je daar zijn.

Voor mij is de Scheltema altijd een beetje aparte plek geweest. Een plek die niet direct in je op kwam om iets te organiseren. Het was altijd de plek waar de veenfabriek hun ding deden en waar de gemeente soms een borrel organiseerde.

Eigenlijk de eerste keer dat ik het gevoel had hier kan echt wat leuks was tijdens de vorige editie van Cultuurbarbaar in 2012. Tijdens deze dag was het omgetoverd tot een maffe plek met kunstenaars, doeken en chaos. Een creatieve plek waar mensen hun gang konden gaan. Natuurlijk wist ik wel dat het niet altijd zo was maar het liet mij zien dat er zeker mogelijkheden waren.

Kort daarna om tafel gaan zitten en leuke plannen verzonnen.

De afgelopen maanden een paar keer gebruik gemaakt van de plek voor muziek en dat waren achteraf gezien hele toffe shows. Een Scheltema ploeg waarmee je kan praten en die meedenken. Een locatie waar je redelijk vrij ben hoe je alles regelt en opzet. Kortom een plek waar je wat mee kan.

Natuurlijk is er nog ruimte voor verbetering maar dat is logisch. Zo zijn er een paar maffe keuzes gemaakt bij de inrichting die laten zien dat het geen persoon was met een bandjes achtergrond. Het geluid is goed maar niet voor alles een paar aanvullingen aan de techniek zouden wel leuk zijn.

Allemaal goed om nog eens te bespreken terwijl nieuwe plannen worden gemaakt voor de plek. Afgelopen donderdag met veel plezier de eerste Unplugged Selection gedaan in het Theatercafe en had hiervoor geen betere plek kunnen verzinnen. De sfeer, de locatie en de mensen echt top! Zeker weten dat we hier een vervolg aan gaan geven.

Daarnaast heb ik alweer mijn verzoek voor een nieuwe datum doorgestuurd en hopelijk gaat dat ook weer lukken.