Rushmore

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat ik voor het eerste hoorde van rushmore.fm het was met een gesprek tijdens een seminar in de stadsgehoorzaal in Leiden. Ik sprak daar Dean die ik ken van shows in Leiden en hij vertelde dat jij als gebruiker betrokken was bij een project waarbij je als liefhebber van muziek helemaal los kan gaan.

De dag erna zag ik Simon Collision spreken over zijn werkzaamheden voor het bedrijf en ik was verkocht. Wat is het? Het is een website die inspeelt op 2 favoriete bezigheden van een liefhebber van muziek. Aan de ene kant de behoefte om te genieten van muziek en op de hoogte willen zijn van nieuwe dingen. Daarnaast ook de drang om te verzamelen/archiveren.

De site speelde op beide behoeftes prima in en koppelt dat aan een prestatiedrang om andere liefhebbers af te troeven met je kennis. Je maakt een account aan en je kan rondneuzen in een verzameling van data ingevoerd door muziekfreaks. Het is zeker nog niet compleet maar het is een tof project in aanbouw.

Het wordt pas echt interessant als je als “editor” aan de slag mag. Je mag dan zelf dingen toevoegen of wijzigen en voor elke aktie krijg je punten. Deze punten worden per week verzameld en als je het goed doet om je in “the300”. Een lijst van mafkezen die tijd besteden om een online muziekarchief kosteloos te vullen door handmatig gegevens in te kloppen.

Kortom een tof project waar ik soms wat tijd insteek en waarom? geen idee maar het is tof om te doen.

Wil je ook de uitdaging aangaan en als editor iets willen toevoegen? laat het weten dan stuur ik je een uitnodiging.