Kim Janssen in Leidsche Schouwburg met Peel Slowly and See

Peel Slowly

Wat begon tijdens een spontane meeting in de meneer Janssen met een groep leuke mensen leverde een mooi festival op. Het festival Peel Slowly and See bestaat al flink wat jaartjes maar in de huidige vorm pas 3 jaar in de Leidse Schouwburg. Er waren al wat gespreken geweest om te kijken of we misschien met een aantal mensen iets leuk konden opzetten.

Een samenwerking tussen Peter van JazzedUp/FunkedUp, Glenn en Francis van Wereldmuziek Podium de X, huidige club van PSAS en ikzelf. In eerste instantie een nieuw festival maar als snel kwam het idee om het huidige PSAS verder te laten groeien. Het idee was om te kijken of we met een aparte programma club het naar een tree hoger konden brengen.

Verder nadenken hoe we in de komende jaren het verder nog verder kunnen laten groeien. Wat de ambitie is er zeker om Leiden te laten zien dat er leuke mensen zijn met mooie plannen.

Voor 2018 leverde dat in ieder geval een zeer geslaagde editie op waar voor de diversiteit in programma en publiek opviel. Veel verschillende clubjes mensen kwam bij elkaar om van de ene verbazing in de andere te vallen. Tussendoor te genieten van de act die ze misschien al vaker hadden gezien of op hun verlanglijstje hadden staan.

Voor ons was het backstage ook vooral lof oogsten. De artiesten waren blij met de goeie zorgen en natuurlijk de uitzonderlijk mooie locatie van het festival.

Voor mij in ieder geval een mooie ervaring en hopelijk kunnen we dit volgende editie weer overtreffen. Geen makkelijke opgave.