Onafhankelijk

Onafhankelijk labelmarkt

Smikkelbaard is Hot maar dat was jullie vast al opgevallen. De releases vliegen je om de oren en iedereen wil er iets mee. Volkomen terecht natuurlijk. Op zondag 2 september gaan we ruig netwerken met de collega’s.

Kom vooral kijken en ons supporten. We zullen ons best doen wat tofs voor te bereiden voor de show lekker onafhankelijk natuurlijk.

De vraag die je wel moet stellen wat is dat eigenlijk een onafhankelijk label? Is een bandcamp/facebook/tumbler wel een “label” te noemen. Tuurlijk onafhankelijk zijn we zeker we hebben met bijzonder weinig mensen wat te maken en bestaan bij de gratie van de bands. Als label doe we vooral ons best om het netwerk wat we hebben opgebouwd in de loop der tijd lastig te vallen met onze dingen.

Voor Smikkelbaard is het een mooi excuus om met muziek bezig te zijn. We draaien een soort van break-even omdat we geen kosten hebben en de kans is winst maken is nihil. Waarom doe je het dan? ja waarom niet ik denk dat de kans een stuk kleiner was dat mensen op de hoogte waren geweest van het bestaan van acts als Zieke Ridders, Gul Night Out of SCMB. Misschien is dat het wel een zeepkist om op te staan en te schreeuwen dat jij de leukste vriendjes heb.

Nou ja we gaan maar eens kijk op 2 september voor nu is het een apart rijtje labels waarbij ik misschien niet direct snap wat er bij iedereen zo onafhankelijk is. Verwacht er in ieder geval nog veel meer en het is gratis dus gewoon komen.

Laat maar weten wat je graag van Smikkelbaard zou willen zien.