Netwerken op het schoolplein

Sinds Maart ben ik veel te vinden in een oude basisschool aan de Sumatrastraat in Leiden. Een plek midden in de volkswijk “de kooi” waar we met 8 personen een creatieve hub zijn gestart. Er was geen businessplan of een groot meer jaren traject nodig om dit van de grond te krijgen. Nee het was een berichtje op facebook dat er een plek was en nog wat ruimte over.

Lokaal 4 van de oude basisschool “de springplank” is sinds kort de plek van een club die zich “de harde werkers” noemt. 8 creatieven die een plek om te werken zochten. Een plek waar je aanschuift, kopje koffie drinkt en indien nodig elkaars netwerk versterkt.

Er waren al wat verbindingen in de groep maar in de eerste weken kwamen er steeds meer links, gezamenlijke kennissen naar voren. Ook was het al snel duidelijk dat we iets goed hadden want de eerste aanvragen om ook aan te schuiven waren er al snel. Dus er is nu een ruilsysteem actief. Co-werken is zeker mogelijk maar er moet minimaal een plant worden meegenomen ipv een vergoeding in geld.

Is het dan niet veel te druk met zoveel mensen? Dat valt in de praktijk dus reuze mee iedereen heeft zijn of haar eigen projecten en soms moet je daarvoor op kantoor zitten maar regelmatig ben je op pad of op locatie.

De eerste borrel, gourmet en bedrijfsuitje zijn al geregeld. Er loopt al een gezamenlijk project en de samenwerking verloopt bovenverwachting goed. Er wordt druk gebouwd aan de blok met afgelopen week nog een buitenterras en een nieuw koffiezet apparaat. Kortom we vermaken ons wel. In de buurt kom vooral eens langs we zetten wel koffie of kopje thee.

http://www.dehardewerkers.nl