Meerkat en de The Stream – part 2

De eerste stop was Den Haag de eerste keer dat de band compleet was. Het idee was namelijk om met volledige band te gaan. Allemaal wel akoestisch want aan het spelen op de piano’s zitten wel een aantal regels.

1. Alle instrumenten moeten akoestisch zijn dus geen versterkers voor gitaar, drums of zang.
2. Geen flyers acties tijdens het spelen
3. Niet met “de pet” rond na afloop

In Den Haag kwamen we er al direct achter dat de piano’s best populair zijn. Zelfs om 09:00 zijn er al anders mensen die graag even op piano willen spelen. Even na 09:00 was het “voorprogramma” klaar en was het tijd om aan de slag te gaan.

De band ging van start en al snel verzamelde wat mensen om even te luisteren. Ook melden zich via de Meerkat app wat mensen om mee te kijken. Wat een aparte ervaring was. Het is natuurlijk allemaal leuk om uit te denken maar het is wel heel tof om te zien dat het ook werkt.

Wat was onze setup? een Samsung Galaxy mini s4 (video stream) en een iphone 4 (foto’s en twitter). Daarnaast een aantal manier voor extra stroom. Het was al snel duidelijk dat stroom het grote struikel post zou zijn. Ook is het handig om even te kijken hoe je databundel erbij staat.

Terug naar de dag om 09:00 live en al snel wat volgers. Ik was vooral verbaasd hoe simpel het werkt. Klik op app, naam verzinnen voor de stream (later op de dag kwamen we achter een aantal tips en tricks) en dan de knop “live streaming”.