Meer zomer in je LEVEN

Al enige tijd verzorg ik voor LEVEN Magazine de website. Deze regio-glossy maakt elk kwartaal een fysiek magazine voor Den Haag, Leiden en Utrecht. De lancering van het blad wordt gevierd door middel van een feestje en op dat moment is het blad ook als een bladerbare pdf terug te vinden via de website.

Naast de pdf is het mogelijk om de highlights van een editie te bekijken en eenmaal per jaar is er voor de regio Leiden ook de Ladieslist verkiezing. Elk kwartaal wordt een pdf versie van de editie aangeleverd en deze wordt in orde gemaakt.

Bij het overnemen van de werkzaamheden was het de eerste kennismaking met Joomla en was het zeker even zoeken naar de structuur van de site. Dit blijft altijd het nadeel van verder werken binnen een reeds bestaande site. Voor mij een prima test om te zien op welke manier Joomla te gebruiken is. Het heeft zeker voordelen het wel een cms waarin de gebruiker flink wat tijd zal moeten steken. De vele menu’s, pulldowns en modules zijn na wat proberen, uitvinden heel bruikbaar maar de opzet zal veel gebruikers ook heel erg afschrikken.

Mijn eerste kennismaking werd ook een uitdaging aangezien het ook het moment was dat de site van 2 edities naar 3 edities omgebouwd moest worden. Dat was een puzzel om ervoor te zorgen dat een site gericht op 2 paden in eens voorzien moest worden van een extra pad. Naast de techniek was er een op het gebied van layout flink wat gesleutel nodig.

In afgelopen is de site veranderd door het toevoegen van de LEVEN tv onderdeel. Een maandelijkse televisieshow die via youtube te bekijken is voor de bezoekers van de website.

Zijn er nog nieuwe kansen / mogelijkheden met de site? Ja natuurlijk zijn die er.