Mark Lotterman + Tamara Woestenburg

vrijdag 20 april 2012 | meet&greet | kickoff 21:00

info | MARK LOTTERMAN + TAMARA WOESTENBURG

TAMARA WOESTENBURG

“Plato kreeg afgelopen vrijdag al een voorproefje, maar vanavond is het dan echt zover. Tamara Woestenburg presenteert in De Unie haar langverwachte EP getiteld ‘EP’ aan het publiek. De Rotterdamse singer/songwriter werkte op haar EP samen met Benjamin Herman (saxofonist en bandleider van New Cool Collective) en de Amerikaanse producer Kramer (verantwoordelijk voor de Pulp Fiction soundtrack). Met een diploma van het Rotterdamse conservatorium en de ‘Grote Prijs van Zuid Holland 2010’ op zak blijkt het wel goed te zitten met het talent en muzikaal vakmanschap van Woestenburg. De Unie is dan ook heel benieuwd naar het pareltje dat vanavond gepresenteerd gaat worden.” – review cdpresentatie in r’dam op 3voor12

MARK LOTTERMAN
Mark (1985) begon zijn carriere in 2001, toen hij als 17 jarige jongen een ontmoeting had met Simon Vinkenoog. Mark en Simon besloten de handen ineen te slaan en speelden enkele tientallen optredens door het land waar Mark en zijn band Vinkenoog begeleidden tijdens zijn voordrachten.
Deze tour bracht hen op Waterpop, de Beschaving en in Vredenburg en Nighttown, alwaar zij een dubbelconcert speelden met Wally Tax. Voor de 75 jarige verjaardag van Simon nam Mark een cd op met bijdragen van Remco Campert, Michiel Romeyn, Rick de Leeuw, Arthur Ebeling, Tamara Woestenburg en Hans Verhagen.

Zijn liedjes staan bekend om rauwheid, variatie in stijlen (rock, country, ska en electro) en verhalende teksten; zijn optredens om de improvisatie, variatie en komische intermezzo’s van zijn bassist (Kevin Andeweg). Marks verhalen zijn banaal, ontroerend, komisch en triest. Naast zijn loopbaan als muzikant is Mark part-time dichter en schenkt hij koffie in een bejaardenhuis.