Als redactie leden van Liever in Leiden moet je soms ook zelf de handen uit de mouwen steken. Samen met collega Brent ben ik een lunchduo dat regelmatig te vinden is in de Leidse Horeca.

Dat is geen straf kan ik je vertellen omdat het aanbod in de stad Leiden gelukkig groot is en zeker ook gevarieerd.

Lunchen als een Fransman aan de singel Petit Café Anna & Fred (voorheen Babbels). Bij het zien van de kaart begint het vakantiegevoel naar boven te komen en voelt het al een beetje als de Franse kust. Dus deze keer niet lunchen maar gezellig aan de dejeuner. Het menu is gevuld met Franse namen voor gerechten, maar hier is ook zonder vertaal-app op je telefoon prima uit te komen.

Lunchen als een Fransman aan de singel

Petit Café Anna & Fred (voorheen Babbels). Bij het zien van de kaart begint het vakantiegevoel naar boven te komen en voelt het al een beetje als de Franse kust.

Dus deze keer niet lunchen maar gezellig aan de dejeuner. Het menu is gevuld met Franse namen voor gerechten, maar hier is ook zonder vertaal-app op je telefoon prima uit te komen.

Een voorproefje van de lente “Probeer de kip met couscous en groenten eromheen,” was de aanbeveling. Dat klonk veelbelovend, dus we volgden het advies direct op. Met een zonneschijn sapje erbij voor een vitamineboost zochten we een plekje bij het raam. Terwijl we naar buiten keken uit het raam bij Midi Marche en zagen hoe mensen met een grote glimlach voorbij liepen, genietend van de eerste zonnestralen, werden er twee grote borden geserveerd, beladen met heerlijke maaltijden.

Een voorproefje van de lente

“Probeer de kip met couscous en groenten eromheen,” was de aanbeveling. Dat klonk veelbelovend, dus we volgden het advies direct op. Met een zonneschijn sapje erbij voor een vitamineboost zochten we een plekje bij het raam.

Terwijl we naar buiten keken uit het raam bij Midi Marche en zagen hoe mensen met een grote glimlach voorbij liepen, genietend van de eerste zonnestralen, werden er twee grote borden geserveerd, beladen met heerlijke maaltijden.

Een nieuwe favoriet De winterzon lokt ons weer naar buiten voor een lunch, deze keer op de Leidse gracht met de hoogste concentratie restaurants per vierkante meter: de Nieuwe Rijn. Hoewel enkele dappere zielen al op het terras zitten, kiezen wij toch voor binnen. Waar zijn we dan beland, vraag je je af? We besloten eens voor een ongewone keuze te gaan en belandden bij de Stadthouder.

Een nieuwe favoriet

De winterzon lokt ons weer naar buiten voor een lunch, deze keer op de Leidse gracht met de hoogste concentratie restaurants per vierkante meter: de Nieuwe Rijn. Hoewel enkele dappere zielen al op het terras zitten, kiezen wij toch voor binnen. Waar zijn we dan beland, vraag je je af? We besloten eens voor een ongewone keuze te gaan en belandden bij de Stadthouder.

Op bij bezoek bij Vina’s Noodles Voor ons waren het de noodles en dan is de Vina’s Noodles echt wel een aanwinst voor de stad. Een hartelijk ontvangst en daar een menukaart die het nog lastig maakt vanwege het grote aanbod. Met een gure dag met fikse wind en veel regen is een Pho een perfecte keuze. De eigenaresse weet ons te vertellen dat deze Pho het resultaat is van vele uren werk. Het is geen handje bouillonblokjes in pan met water. Nee, hier wordt veel tijd en passie gestoken om in meerdere dagen liters heerlijkheid klaar te maken.

Op bij bezoek bij Vina’s Noodles

Voor ons waren het de noodles en dan is de Vina’s Noodles echt wel een aanwinst voor de stad. Een hartelijk ontvangst en daar een menukaart die het nog lastig maakt vanwege het grote aanbod. Met een gure dag met fikse wind en veel regen is een Pho een perfecte keuze. De eigenaresse weet ons te vertellen dat deze Pho het resultaat is van vele uren werk. Het is geen handje bouillonblokjes in pan met water. Nee, hier wordt veel tijd en passie gestoken om in meerdere dagen liters heerlijkheid klaar te maken.