Looking back: Smikkelbaard pt2

Na 3 releases hadden we Smikkelbaard smaak aardig te pakken en was het tijd om eens wat te proberen. Ik ben al jaren fan van Roy Santiago en met Wot Nxt hebben we al eerder een plaatje van hem uitgebracht.

In een ver verleden had ik ooit eens met Roy zitten babbelen om een zijproject eens onder de aandacht te brengen. Het project The Doo Run Run hebben we toen online gezet. Alleen was het toen nog niet echt de tijd van muziek live zetten en proberen onder de mensen te krijgen. De nummers werden een beetje gedownload maar niet echt veel aandacht. Dat was in 2005

Roy vertelde dat hij het project weer nieuw leven in wou blazen en dat er een 2de EP klaar lag. Ondertussen ben ik zelf ook wat handiger geworden met internet en met het Smikkelbaard project was het een mooie test om te zien wat er mogelijk was. Dus No2 werd online gezet en losgelaten op het internet.

Het was bizar om te zien wat er gebeurde en wie er allemaal intresse had. Heel hip twitterent en journalistiek Nederland ging er mee aan de haal. Zelf 3voor12 kwam via de mail vragen of het op de luisterpaal mocht. Ja dat was niet helemaal de planning. Roy en ik waren beide verbaasd en Roy was zelfs bezig om een band bij elkaar te brengen om te gaan spelen.

Het was voor Smikkelbaard ook bizar om alle aandacht te krijgen. Mensen die we echt niet konden benaderde ons met muziek, vragen voor interview en werden vriendjes op facebook. We moesten even kijken wat onze volgende stap zou zijn.

Toen kwam daar ineens de zeefdruk. De zeefdruk van Viktor Hachmang en Paul Overdijk over een fotocollage van Will Sergeant foto’s. Het leek ons wel een goed plan om te kijken of we dat konden wegzetten. Dus een release nummer #005 in de vorm van een zeefdruk. Het was zeker even anders en was een stuk meer werk maar zelf daar werden al snel een aantal van verkocht. Er zijn er nog een aantal over dus mocht je intresse hebben check de bandcamp!

smk4
SMIKKELBAARD #004
THE DOO RUN RUN  – NO. 2

smk5
SMIKKELBAARD #005
PAUL AND VIKTOR DO WILL