Looking back: Maart 2012

Maart was de maand waarin een heleboel is gebeurd veel Ultra gerelateerde dingen maar ook zeker wat andere zaken. De avond in Worm was een hele aparte.

#1207 Saturday 10 March 2012
[ultra] | WORM
AC BERKHEIMER [nl] + APRIL [nl] + HALLO VENRAY [nl] + ROGIER [nl] + REDTHEPLANEEET!!! [nl]

Aan de lineup lag het niet die was perfect. Wat ouds, wat nieuws, wat raars en wat lokaals. Kortom de perfecte mix. De promo vanuit Worm was niet ideaal en ook de combi van een bruiloftsfeest van Worm in een andere locatie en de museumnacht kon beter. Toch een geweldige avond met mensen die serieus niet wisten wat ze met Fece Vomitatie aanmoesten en iedereen die moest toegeven dat Hallo Venray een belachelijk goeie rockband is! Meer over Ultra in het project Ultra
Ook de Kleefstra’s waren in 2012 weer in Leiden te bewonderen en dit keer was het gelukt om weer iets anders te doen.

#1208 Friday 23 March 2012
[soundscapes] | MEET&GREET (ism de X)
KLEEFSTRA/KLEEFSTRA/BAKKER [nl] + CELER/MACHINEFABRIEK [nl]

Het was dit keer met Anne Bakker erbij op gitaar. Een combi die prima werkte en toch weer anders uitpakte dan ik van de vorige gewend was. Ik moet wel zeggen dat er voor mij na een aantal keer ook wel wat herhaling begint op te treden. De combi van poezie en soundscapes is erg tof maar voor mij is de spanning er een beetje af. Dat was wel anders bij de combi tussen Celer en Machinefabriek. Waarbij alle credits naar Machinefabriek gaan. Wat is die Rutger toch een intressant persoon. Met een tafel vol met spullen gaat het los als een kind in een pakhuis met speelgoed. Het contrast met de rustige Celer die zijn laptop gebruikt om de toevoegingen te doen kan niet groter zijn.

#1209 Saturday 31 March 2012
[doom/black-metal] | SUB071
CAPTAIN, YOUR SHIP IS SINKING [nl] + BREAK CHARACTER [nl]

Na alle poppy/new wave en soundscapes was het tijd om even de oren uit te spuiten en de broekspijpen te laten wapperen. Een potje emo/core geweld in de SUB071 met Johan op de zang bij Break Character. Johan is in een jaar tijd van straight-edge cleancut naar bierdrinkende baardmans gegaan. Het was even wennen maar op zich niet gek want de edge is al wat jaartjes ver te zoeken in de “leidse scene”. De muziek wordt er in ieder geval beter van zo lijkt het. Heerlijk om weer eens ouderwets te genieten.