Looking back: Januari 2012

Het einde van het jaar is weer in zicht dus goed moment om terug te kijken naar de afgelopen maanden. Ik ga proberen om in 12 posts de afgelopen maanden terug te graven uit mijn geheugen aan de hand van de shows die ik heb gedaan.

Eigenlijk begon het allemaal heel rustig de eerste paar maanden niks aan de hand het was koud en SUB071 was nou niet heel prettig om rond te lopen zonder een dikke winterjas.

Uiteindelijk aan het einde van de maand een toffe kickoff van de huiskamer shows in de Meet&Greet en een zomerse last-minute tour voor stelletje brazilianen.

#1201 Vrijdag 27 Januari 2012
[sing-a-song/rock] | MEET&GREET
BINOCULERS [ger] + LUIK [nl]

Binoculers kwam via Lina Paul die al eerder in Leiden had gespeeld en mijn gegevens had doorgestuurd. De muziek van Binoculers is mooi en breekbaar zoals de meeste vrouwelijke folk is. Ze was alleen op tour door europa en door een lege telefoon rond aan het dwalen door de stad. Na wat heen en weer gelopen kwam we elkaar tegen bij de voordeur van de Meet&Greet.

Tijdens dezelfde show speelde ook het wonderschone LUIK uit Rotterdam. De band had ik gevonden via het Samling label waar ik mee in contact was gekomen via Eklin. Na maanden van mailen met Keimpe werd eindelijk een datum gevonden en iedereen verzamelde zich in de huiskamer aan de raamstraat.

Dat zelfde weekend waren er ook wat brazilianen op minitour door het land. Ze hadden gevraagd of ik misschien kon helpen en met een vrijdag (amsterdam), zaterdag (leiden) en zondag (den haag) was dat goed gelukt. Het was veel wachten want ze waren niet gewend uit het europese ritme van de dag. Daarnaast was het voor hun gevoel echt bizar koud en die rare witte vlokjes uit de lucht was ook een hele bijzondere ervaring.

#1202/#1203/#1204 Vrijdag/Zaterdag/Zondag Januari 2012
[sing-a-song/samba] | LUIS / MARTA / GERJAN
LUIZA BRINA [bra] + PAULO CESAR ANJINHO [bra]