Looking back: April 2012

Toen was het alweer April genoemd naar een van de laatste bands die ik heb ontmoet het afgelopen jaar. Begin April was na een maffe paar maanden het einde van het Minny Pops project. De afsluiting was in de Melkweg met een avond vol met toffe nieuwe acts, paar oude reunie’tjes en ook nog een diy-debate waar ik zelf ook nog moest opdraven.

Het debat met Peter Bruijne, Atze de Vries, Stan Rijvers en Harold Schellinx was een aparte ervaring. Journalisten die praten over de stand van zaken van muziek terwijl ze zelf vooral van achter hun computer reageren daar heb ik niet zoveel mee. Gelukkig was Peter ook van de partij. Deze man ziet meer concerten in een week dan sommige journalisten in een heel jaar.

#1210 Saturday 07 April 2012
[ultra] | MELKWEG
MINNY POPS + THE TAPES + KATADREUFFE +WOODEN CONSTRUCTIONS + MORE

Het was naast einde ook de start van een nieuw project namelijk de kickoff van de unplugged avonden in de Twee Spieghels. Het was  een frisse nieuwe start in een nieuwe plek. Vanaf deze kickoff is het eigenlijk altijd een drukke woensdag geweest. Veel nieuwe artiesten die zich laten zien. Goed om te zien dat er behoefte is aan open-mic in Leiden.

#1211 Wednesday 18 April 2012
[sing-a-song/open-mic] | TWEE SPIEGHELS
UNPLUGGED

Verder was het ook een toffe samenwerking met Vincent Klinkenberg (Elevate). Gezamelijk een hele mooie huiskamershow opgezet in de Meet&Greet. Van Mark kwam al bijna de nieuwe plaat uit en Tamara liet horen waarom ze een grote belofte is waar Rotterdam erg trots op kan zijn. Was ook een samenwerking met Adrie van IdealMusic die opnames maakte van de show. Dit was om te zien of we in de toekomst misschien de opnames kunnen uitbreiden tot een compilatie van toffe dingen die in Groenoord Zuid hebben gespeeld.

#1212 Friday 20 April 2012
[sing-a-song] | MEET&GREET
MARK LOTTERMAN [nl] +TAMARA WOESTENBURG [nl]

Nog meer sing-a-songwriter geweld kwam er in de vorm van Scott Kelly (jazeker die geweldenaar van Neurosis) en Oldseed. Beide op het podium van LVC. Met een bizar toffe zeefdruk van Jelmer Noordeman als poster. De show zelf was heel tof voor mij persoonlijk was het vooral Craig die overtuigde.

#1213 Monday 23 April 2012
[sing-a-song/creepy] | LVC
SCOTT KELLY [usa] +OLDSEED [can]

Een hipsteravond mocht zeker niet ontbreken. In samenwerking met Subroutine werd een avondje van nieuwe nederlandse muziek opgezet in de SUB071. Met April en Wolvon als de jonge honden en New YX als de oude rotten (ondertussen is de band helaas gestopt). Bedenk me ook dat het een samenwerking was met Incendiary die mede aktief was in die tour

#1214 Saturday 28 April 2012
[subroutine/rock/pop/new] | SUB071
NEW YX [nl] +APRIL [nl] + WOLVON [nl]