Live vanuit de Meet&Greet

Soms loop je ineens tegen “iets” of “iemand” aan en komt een plan wat je ooit had ook weer boven drijven. Dat is wat er gebeurde toen ik in contact kwam met de heren van StickyStage.

Het doel van StickyStage is een platform te bieden voor artiesten om zich te laten zien. In principe kan dat al met een webcam natuurlijk maar het idee is om het iets professioneler aan te pakken. We hebben het hier over het livestream van mooie muziek. Een idee waar ik het al veel eerder eens met paar mensen over gehad heb maar toen kwam ik er niets van.

Nu was daar ineens een heel platform om mee te streamen en had ik ondertussen zelf al eens een stream gedaan dus wat techniek betreft was het ook stuk duidelijker. Uiteindelijk valt het dus reuze mee: Een camera, een mic, een laptop, software en de koppeling tussen de camera / laptop. Het stukje om de boel te “encoden” dit kan met een speciale kaart in je computer maar er zijn ook oplossingen voor zoals een mini kasje wat ik al eerder gebruikt had.

De week voor de stream al even druk getest. Voor of alles werkte en dat mijn laptop ook instaat was om de stream verzorgen naar het internet. Dit ging allemaal goed dus Narda gevraagd om als eerste de spits af te bijten.

Tijdens de avond was het beetje passen en meten. Wisselen van mic, bijstellen van de stream, tegen rare on-screen dingen lopen van de camera. Kortom dingen die juist bedoeld waren voor de test en wat allemaal te verhelpen is.

De volgende keer dus met een paar kleine aanpassingen de volgende stap maken.