Jong Quite Quiet van start

Na de zomer begin ik aan een nieuw project onder de naam “Jong Quite Quiet”. Een mooie samenwerking met Hans van der Maas (Quite Quiet) en BplusC. Het idee van het project is om de jonge songwriter uit Leiden en omstreken verder op weg te helpen.

Tijdens een periode van 6 maanden zullen de 6 talenten optreden en coaching krijgen van zowel leraren van BplusC maar vooral ook van elkaar. Op dit moment loopt in Delft het project “De Stilte van de Toekomst” en dat gaf de aanzet om te kijken hoe het gesteld was met de talenten in de buurt van Leiden.

De optredens zijn in de grote zaal van het volkshuis wat eigenlijk al genoeg is om minimaal een avond langs te komen. Deze zaal is misschien wel een van de mooiste zalen in de stad. Hopelijk straalt dit ook af op de jonge talenten als ze hun maandelijkse opdracht uitvoeren. Dat is namelijk het idee de deelnemers krijgen elke maand een opdracht die ze moeten uitvoeren. De focus is vooral op het stimuleren van het maken van nieuw werk. In het begin met wat inspiratie van andere maar in de loop der tijd steeds meer werken naar eigen werk.

Het wordt een tof project waar ik veel zin in heb. Mocht je nog (beginnende) songwriters kennen tot 21 jaar die zeker mee moeten doen laat ze dan vooral even kijken op http://jongquitequiet.nl om te zien hoe ze nog mee kunnen doen

Hans en ikzelf zijn heel benieuwd of we worden verbaasd door de deelnemers. In loop der tijd hebben we veel mooie dingen voorbij zien komen.