The Still Tide at LUMC

Iets negatiefs op een positieve manier gebruiken

Het begon voor mij met een bericht op facebook. Vriend uit Groningen was op zoek naar een plek voor 2 personen in Leiden. Wat op zich opvallend was aangezien hij zelf in Groningen woont. Nu organiseert hij veel tourtjes voor muzikanten dus komt het voor dat je een plek zoekt in een andere stad.

Muzikanten die op low-budget / diy tour zijn proberen namelijk toch te zoeken naar goedkope oplossing. Vaak kan dit wel geregeld worden met de plek waar ze die avond spelen. Dus ik was even benieuwd om welke artiest het ging en waar ze dan speelde. Het is in mijn eigen stad dus waarom was het niet mogelijk dat de organisator iets kon regelen.

De verbazing was groot toen het ging om een optreden in de middag in de “huiskamer” op de 9de verdieping van het LUMC. Laurens uit Groningen was daar namelijk beland na een ongeval op werk. Beetje onhandig allemaal aangezien hij een huiskamershow voor de band had geregeld in zijn huis in Groningen. In plaats om de band helemaal het “bos in de sturen” zocht hij naar een oplossing. Iets wat bij het organiseren van shows als dit niet heel gek is.

De oplossing was uiteindelijk een optreden in het ziekehuis zelf. Het personeel vondt het eigenlijk wel een tof idee en na een flyeractie op de afdelingen waren er tijdens de show ook nog wat andere patienten aanwezig. Maar ja in het ziekenhuis waren geen extra bedden vrij voor tourende muzikanten dus heb ik zonder twijfel een slaapplek aangeboden.

Stiekem wel een beetje jaloers dat hij de eerste was die een toffe show in ziekenhuis had geregeld!

PS: een infuuspaal met een rol tape is echt een van de betere vervanging voor een micstand ooit!