Het Gloren

Vorige jaar sprak ik Floris over zijn project “Het Gloren”. Ken hem van zijn eerste cd “Glorie 123” ooit uitgebracht via het label BeepBeepBackUpTheTruck. Een vriendenlabel waar mooie artiesten een plek vonden. Floris was een van die artiesten die daar zijn LP uitbracht.

Vorig jaar raakte we in gesprek over zijn nieuwe plaat toen nog met de werktitel “de kuil”. De promofoto was al klaar de band ook nu alleen nog de plaat afmaken en bedenken hoe deze uit te brengen. Mijn rol was vooral meedenken en advies geven.

Het was even schrikken toen het plan om releaseshow om te zetten naar een heel festival. Onder de noemer “Overvloed” (ondertussen ook de naam van de plaat). Op zich mooi natuurlijk maar wel even iets heel anders. Zeker omdat de ervaring van Floris met het organiseren van shows niet heel groot was. Gelukkig was daar een groep pro’s die zich er mee gingen bemoeien. De EKKO werd geregeld, programma gemaakt en Floris ging los met de inrichting en artwork uitwerken naar een podium presentatie.

Paar dagen voor de show werd ik nog even tussendoor gevraagd voor een extra taak op de avond. Naast beetje stage managen ook de presentator zijn. Dus iedereen kort aankondigen en zorgen dat mensen duidelijk wisten wat ze op podium hadden staan. Een flinke uitdaging omdat het niet direct mijn grote ambitie is om met een microfoon in mijn hand op podium te staan.

Het was een bijzonder toffe ervaring en natuurlijk hielp het dat het een grote verzameling van mensen was die het beste voorhadden met Het Gloren. Allemaal waren we erbij om te zorgen dat we konden genieten van het nieuwe werk. Genieten van mooie liedjes.