Grundo overtuigd

Een warme zomeravond zo net voor de vakantie. De voetbal is voorbij maar er is nog een troostfinale waar niemand op zit te wachten. Een dag dat er helemaal niet veel gebeurd in de stad behalve in een klein verborgen donker hokje. Daar is het tijd voor synths om hun ding te doen. The Treasure of Grundo uit Haarlem en Rendez-Vous uit Frankrijk.

Het weekend ervoor was het nog vooral crust/punk en andere (harde) gitaar acts die op podium stonden nu is zelfs het drumstel opgeborgen in de kast. De drums komen vanavond uit een kastje die via vele snoeren van mengpaneel naar mengpaneel gaat. Een effectje hier en pedaaltje daar die samen zorgen voor een speeltuin van electronica.

Het publiek laat het afweten en terwijl de mensen die er zijn buiten wachten op wat er gaat komen wordt er overlegd wat te doen. Wachten op meer mensen is een optie er zijn nog veel sms, whatsapp en fb berichten uit gegaan dus misschien heeft het toch nog resultaat. Het zou toch zonde zijn als mensen deze show zouden missen. Uiteindelijk wordt de knop doorgehakt we gaan van start. Iedereen verzamelt zich het licht gaat uit en de groene tl gaat uit. Het is tijd voor Treasure of Grundo om te beginnen.

De plaat van Grundo is er eentje die je eigenlijk gewoon in je collectie zou moeten hebben. Een bijzonder plaat die net als bijvoorbeeld Hunter Complex laat zien dat Haarlem een prima voedingsbodem is voor synth muziek. Het is geen rauwe Haagse electro het is veel verfijnder en echt anders. Zoals ze het zelf zeggen mensen snappen het niet en haken daardoor vaak af. Als ze gisteren erbij waren geweest dan hadden ze het zeker begrepen. Muisstil publiek wat meeging op een reis met een groene gloed. Mij hebben ze in ieder geval weer overtuigd en ga zo de plaat weer even opzetten zodat ik misschien in juiste stemming kom voor een troostfinale.

Was er niet nog een band? Ja die was er zeker de franse Rendez-Vous. Een kwartet wat eruit zag als een deluxe versie van Grundo. Met meer synth, meer gitaar en meer volume. Een prima combi voor de avond en ook zeker een band die op hun andere shows zal overtuigen. Voor mij was Grundo de band die meer indruk maakte.

subblicious-cultuur subblicious-productie