Facebook Instant Articles x Google Amp

De belangrijkste bron van info is al lang niet meer je desktop / laptop of zelfs tablet. Je pakt gewoon je mobiel om even iets op te zoeken, te lezen of om een punt te maken. Visueel met snapchat, instagram en lekker mopperen op de wereld via Twitter. Via je scherm even kijken of je op de fiets stapt en droog over kan komen en tussendoor het laatste nieuws. Voor nieuws (fake of niet) is het google/social en voor Nederland blijft NU.nl een belangrijk bron. De reden hiervoor is voor het makkelijke korte lijstjes met een doorklik. Snel en simpel.

Google, Facebook en ook Apple hebben tijdje besloten dat het allemaal nog sneller en makkelijker moet voor mobiel. Een artikel lezen is prima maar dan zonder teveel ruis eromheen van ads, behalve vanuit hun eigen ads-netwerk natuurlijk.

Dus vandaar dat er tools zijn als AMP, Instant Articles en Apple News. Allemaal met het zelfde doel een bericht beter en sneller te laten zien op mobiel. Niet iets heel nieuws natuurlijk want er zijn al jaren apps zoals bijvoorbeeld pocket en andere rss-feed tools. Ze strippen de ruis zodat je de tekst de focus krijgt.

Grote verschil is alleen dan het nu komt vanuit Facebook, Google en Apple (alleen nog in Engels dus voor NL berichten nog niet direct heel interessant). Deze partijen gebruiken de content voor hun netwerk en voorzien ze van nieuwe verse eigen ads. Allemaal met als doel om weer een extra tool om de doelgroep nog specifieker te maken. Je weet nu namelijk zeker dat het iemand is met een specifieke interesse die op zijn mobiel nieuws leest. Wat weer perfect te koppelen is aan jouw advertentieprofiel πŸ™‚

Voor content makers weer 3 mogelijkheden om je teksten de wereld in te krijgen en te verspreiden. Op dit moment voor aantal klanten de eerste tests lopen met Instant Articles (AMP loopt al iets langer en werkt inderdaad) en hopelijk met een paar weken wat resultaat te melden. Meer weten ? mailen mag altijd πŸ™‚

aanvullende link
https://techcrunch.com/2017/05/25/facebooks-instant-articles-platform-to-support-google-amp-apple-news/