Email maar dan anders

Sinds een week gebruik ik nu Google Inbox wat op het eerste gezicht voor lijkt op een andere manier om naar je inbox te kijken.

Op zich is dat ook eigenlijk wat het natuurlijk is. Behalve dat er een aantal extra functies zijn bij gekomen waardoor het ineens heel handig wordt om echt een to-do inbox van te maken. De opties “snooze” en “reminder” zijn dingen waar je even aan moet wennen maar als je het truukje snapt is het eigenlijk logisch en jammer dat het nu pas mogelijk is.

Email op snooze en het is even weg voor een paar uur. Hierdoor heb je echt de focus maar geeft het rust omdat je weet dat het niet “weg” is. De mail komt later terug als je er wel tijd voor heb gemaakt. Verder reminders die je kan koppelen aan een mail of los. Handig want hierdoor ontstaan al snel een duidelijk prio lijst van dingen die gedaan moeten worden en die zijn dan ook direct gekoppeld aan een mail (of zelfs een bundle).

Daarnaast rond je een reminder of mail of door met een goed gevoel te klikken op “done” waardoor de mail wordt gearchiveerd is. Het is mij in ieder geval al gelukt om de 700+ mails in mijn mailbox terug te brengen naar 300. Allemaal netjes gearchiveerd en met een goed gevoel kan ik als “done” beschouwen.

Sinds vandaag heb ik ineens ook een “invite” knop in mijn handig snelkoppeling-lijst dus als je het ook wil proberen laat het weten,