Effect van een foto

We maakte er al grapjes over in de weken voor de pasen. Waarom niet iets doen met een paashaas? Janna Bedaux maakt elke week een portret van een persoon en laat deze zien op haar facebook. Een manier om haarzelf te inspireren en te pushen. Ook fijn om eens iets anders voorbij te zien komen dan een foto van een eten of een selfie met een duckface.

Een paar weken voor pasen was ik al gevraagd om te poseren. Het werd uiteindelijk een foto met een cd als persoonlijk element. Dit als onderdeel van haar huidige serie van personen die zich laat fotograferen met een neutrale blik. Een foto die al flink wat likes en reacties op leverde na het plaatsen op mijn facebook.

Op de foto voor Janna Bedaux - Marcel met cd

We raakte verder in gesprek en maakte grapjes over een setje bunnyoren die ik nog thuis had liggen. Misschien leuk om daar nog eens iets mee te doen in de toekomst. Jezelf wekelijks uitdagen om een foto te maken heeft natuurlijk ook zijn nadelen. Een nadeel van elke week een foto maken is dat je die dan ook echt elke week iets moet verzinnen en uitvoeren. Soms is het makkelijk en is kwestie van moment kiezen en klikken. Alleen er zijn weken dat je even door je inspiratie heen bent en toch iets moet. De week van pasen was dat beetje het geval dus daar was ineens het bunny plan.

Op de vrijdagochtend werd snel alles geregeld. Een mooie klassieke stoel en een paar oren. De mobiele studio van Janna werd opgezet in de Meet&Greet en daar zit je dan als paashaas in een stoel,  kijkend in de lens van de fotograaf.

Later die dag ging die [op facebook van Janna] en leverde al wat likes en reacties op. Het was kickoff om toch eens na te denken over een raamexpo bij de Meet&Greet. Het resultaat is nu dat er 10 portretten hangen in de ramen van de Meet&Greet waaronder dus de paashaas. Om alvast een kleine promotie actie te doen voor de expo wisselde ik mijn profielfoto op facebook (gestimuleerd door een andere vriendin – dank je Leonoor). Het resultaat wat 180+ likes op een foto. Die had ik niet helemaal verwacht.

Nu hang ik daar in de raamstraat en soms hoor je de mensen stilstaan om met verbazing kijken naar de foto’s 🙂 Kom ook vooral kijken bij de Meet&Greet. Als je stiekem naar binnen gluurt kan het zijn dat je de paashaas zonder oren ziet zitten.

> facebook Janna Bedaux
> website Janna Bedaux