Cultuur in de bioscoop

Het is ondertussen alweer even geleden dat we met de ploeg van Cultuur071 voor een dag de Trianon Bioscoop mochten gebruiken. Voor ons de afsluiting van een radio seizoen en voor de bioscoop een test om te zien hoe het werkt met muziekliefhebbers.

Om maar direct met de conclusie te beginnen het was een succes. Een bonte avond met veel variatie op muzikaal gebied. Waar zie je een eurokoor (53 leden) gevolgd door singer-songwriters, swingende soul en dames met een kattenlied. Vanuit de Bioscoop was het wel even wennen om niet te werken met een strikte pauze. Het was de gehele avond druk aan de bar en hierdoor was het aanpassen om bier koud te houden.

Het was productie technisch gezien ook een flinke uitdaging. Ondanks dat er in een bioscoopzaal veel dingen aanwezig zijn voor muziek. Geluid, licht en stoelen zijn deze niet direct gericht om livemuziek. De audio van een film is anders dan livemuziek. Dus er moest naast een aanvullende audioset bij komen.

Daarnaast hadden we 8 acts op podium allemaal met hun eigen wensen. Vooraf hadden we gezeten en een plan gemaakt waarbij in de ideale situatie kunnen werken met korte ombouw. Op papier een mooi plan maar in de praktijk werkt het toch anders zoals verwacht. Muzikanten nemen toch liever eigen gear mee, linecheck wordt toch een soundcheck van 10 minuten. Kortom het blijft mensenwerk πŸ™‚