Crows in de SUB071

Vanmorgen was ik druk op zoek naar de video’s die ooit zijn gemaakt van de shows van Future Islands in de SUB071. Het was de periode dat TrefwoordPunk met grote regelmaat in de weer was met zijn fotocamera.

Uiteindelijk kwam ik ze tegen en meteen even berichtje van gemaakt. Future Islands speelde namelijk hun eerste euro-tour een show in SUB071. Voor hun de eerste ervaring met het maffe Nederland. Het kleine landje waar ze nu elk festival / podium plat spelen. Een plek die na 9 jaar gewoon nog steeds bestaat en waar dingen gebeuren. Mooie dingen gebeuren en waar toffe shows vooral blijven komen.

Volgende week bijvoorbeeld Crows uit London. Voor hun nu nog een naam in de lijst van shows in Nederland. Hopelijk krijgen we het voor elkaar om van die avond iets speciaal te maken. Ze het gevoel en passie van de plek over te brengen.

De band is hot net als een paar andere dingen via de Black Rice stal richting Leiden komen (denk Big Ups/Pile). Ze doen een leuke tour door land met kleine podia. Het is een band die je gewoon even moet komen kijken wat dat zijn ze wel waard.