Combineren en netwerk gebruiken

Vanuit het project Smikkelbaard doen we eigenlijk alleen maar toffe en mooie dingen. Het is fijn om te zien dat er met wat bluf en positieve insteek heel veel mogelijk is.

Via Pieter (Port of Call) in contact gekomen met Electropoezie (Harmen de Ridder) met in eerste instantie als doel om een show te regelen voor de band in Leiden. Tijdens het gesprek een klik en door even door te babbelen tot de conclusie gekomen dat het nog veel leuker was om te kijken of we meer konden doen.

Als resultaat een release van “voor de moord” op ons label. Zelf maakte ze een serie cd’s allemaal voorzien van een custom-made hoesje. Die werden verkocht op de releaseshow in Groningen. Ondertussen via Smikkelbaard de online release via bandcamp en de streaming diensten zoals Itunes, Spotify etc.

Volgende stap wat “buzz” krijgen hiervoor en stap een is dan je eigen netwerk benaderen. Als snel van een aantal mensen wat quotes verzameld en de intentie om verder te luisteren. Ook was daar ineens de clip die we natuurlijk op een mooie manier moesten releasen.

Via The Daily Indie leek ons wel een tof plan en die dus benaderd om te helpen. Ging niet direct makkelijk vanwege een drukke agenda maar uiteindelijk met een omweg toch een release van de clip te zien op hun website.

Toevallig op dezelfde dag dat er ook een groot interview met Future Islands over hoe het allemaal begon voor hun. Hier wordt ook nog de doordeweekse show in SUB071 genoemd. De eerste keer voor de band op Europese grond. Leuk hoor af en toe een digitaal schouderklopje.